Rolf Bruins

Rolf Bruins is een creatief en mentaal avonturier. Vanuit het idee dat alles onherstelbaar te verbeteren valt heeft hij zich gespecialiseerd in de achter- en voorgronden van de werkende mens. Door onderzoek te doen naar en deel uit te maken van het feest dat werk wordt genoemd, duidt hij gedrag en kom met (verrassende) inzichten voor werkenden en organisaties.

In zijn HBO-onderwijsloopbaan heeft hij meerdere rollen en leidinggevende functies vervuld zoals directeur, manager, projectleider, docent, auteur, ontwikkelaar en onderzoeker.

 

“In alles wat ik doe probeer ik de complexiteit te reduceren tot iets wat we allemaal kunnen begrijpen. Dat principe hanteer ik als docent, spreker, schrijver en consultant” Bruins schrijft boeken en artikelen over informatiemanagement, marketing(strategie) en dat in relatie tot de werking van het brein. In deze dynamische tijd gaat het niet meer om Human Resource maar om Human Resilience. Het ontwikkelen van veerkracht van mensen en organisaties zie ik als het grootste en meest uitdagende vraagstuk van nu en de toekomst”

 

Onderwerpen voor inspiratie:

 

  • van Human Resource naar Human Resilience
  • breinwerker en de werking van het brein
  • van fragile naar agile
  • steeds meer frictie tussen feit en fictie
  • eenvoud is het meest complexe dat er is